De HR Ketel uitgelegd

In veel reclamefolders van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop van ketels komen zogenaamde HR ketels voorbij. Maar wat is nu precies een HR ketel? Deze vraag gaan we proberen te beantwoorden in deze blog. Allereerst zullen we kijken naar de naam en vervolgens gaan we dieper in op het product zelf. Veel leesplezier in de komende alinea’s.

De HR ketel uitgelegd

Allereerst is het wel even handig om de letters H en R te verklaren. Want waar staan deze letters nu eigenlijk voor? Dat is simpel uitgelegd, want HR staat voor hoog rendement. Een HR ketel is dus een hoogrendementsketel. Deze ketel draait op aardgas. De naam zegt het misschien al, maar in vergelijking met een normale ketel. Haalt een HR ketel meer rendement.

Drie categorieën van HR ketels

In feiten zijn er drie categorieën van HR ketels te onderscheiden. Allereerst is er de HR 100, met een rendement van honderd procent. Een andere HR ketel is de HR 104, met een rendement van ten minste 104 procent. Een derde ketel is de HR 107 met, u raadt het al, een rendement van minimaal 107 procent.

Wat zegt een rendement boven de 100 procent?

Dat er HR ketels zijn met een rendement boven de 100 procent zegt eigenlijk niet zoveel. Het is eerder een definitie dan dat dat percentage echt gehaald wordt. Dat is natuurlijk onmogelijk. Het is eerder een rangschikking tussen de verschillende types HR ketels, waarvan je bij de HR 107 weet dat hij een hoger rendement haalt dan de HR 100 of HR 104.

This entry was posted in $1$s. Bookmark the permalink.